„Светот на Биби од А до Ш“ – најдобро илустрирана книга или сликовница помеѓу два саема

Сликовницата „Светот на Биби од А до Ш“ ја доби наградата за најдобро илустрирана книга или сликовница меѓу двата саеми, која ја додели Здружението

Read more

Стрипот „Волшебното катче на Цане“ на „Тхе Мичо“ со награда

Михајло Димитриевски познат како Тхе Мичо, на Балканската смотра на млади стрип автори во Лесковац награден за „Сатиричен стрип каиш 2012“. Тој беше награден

Read more