Празнувањето во Свети Јован Бигорски

На североисток од градот Дебар на растојание од 5 часа по ребрата на планината Бистра, која се простира од југ кон север среде каменести

Read more

На денешен ден: Избувна пожар во манастирот Св. Јован Бигорски

На денешен ден (29 септември) 2009 година, поради проблеми во инсталацијата на електричните и плинските уреди во кујната, избувна пожар изутрината во манастирот Св.

Read more