Прва поема „напишана“ од вештачка интелигенција, според стилот на Стефан Марковски

Објавена „Алгоритмеа“, прва поема „напишана“ од вештачка интелигенција, според стилот на Стефан Марковски… Деновиве од печат излезе „Алгоритмеа: Евлогија за дигиталните богови“, прва поема

Read more

Објавена книгата „Потенцијалите на жанрот крими-драма преку сценариото за игран филм Се викам Слобода“ од Стефан Марковски

Во издание на ЈОУ градска библиотека „Гоце Делчев“ од Гевгелија деновиве излезе од печат теориското дело „Потенцијалите на жанрот крими-драма преку сценариото за игран

Read more