Кардиолозите тврдат дека попладневниот одмор го намалува крвниот притисок

Спиењето попладне е поврзано со намалување на крвниот притисок и намалување на ризикот од срцев удар и други кардиоваскуларни болести, покажуваат податоците презентирани на

Read more

Научници утврдиле: Не е важна должината, туку колку често се оди на одмор!

Според научни истражувања објавени во списанието „Студии за среќата“, постои совршена должина на одмор кој има максимален благотворен ефект врз здравјето и благосостојбата на

Read more