IN MEMORIAM: Почина Драги Михајловски

Денес (21 февруари 2022), по долгогодишно боледување, на 71 годишн возраст почина проф. д-р Драги Михајловски, еден од најреномираните македонски писатели и преведувачи, кој

Read more

Шекспировиот „Глоуб“ театар прв добитник на наградата на „МНТ Фест“

Шекспировиот театар „Глоуб“ прв добитник на наградата на „МНТ Фест“ за исклучителни достигнувања во областа на театарот… Театарот на Шекспир „Глоуб“ од Лондон ќе

Read more

Шекспир фестивал во Битола

Во рамките на Бит-Фест 2013 во Битола ќе се одржи првото издание на интернационалниот Битола Шекспир фестивал. Од 19 до 25 јули во рамките

Read more