Сите празници и неработни денови во 2022 година

Во наредната 2022 година следуваат нови неработни денови, а првиот ни доаѓа токму на 1 јануари кога ќе одмараат сите ѓраѓани на нашата земја.

Read more

Календар со неработни денови за 2020 година

Министерството за труд и социјална политика ја објави програмата за неработни денови за 2020 година. Согласно со Законот за празниците (Сл.весник на РМ број

Read more

Водичарски песни од Битуше

Обичаи и верувања: Водичарски песни од село Битуше, запишани од Гале Фидановски. 1. -Добре ми дојде Свети Јоване, -Добре те најдов, еј нови куме,

Read more