Oбрезание Христово, Нова Година, Свети Василиј Велики

Tри празници во еден ден (Именден празнуваат: Васил, Василка, Васка, Весела, Веселинка, Веска, Нове, Новка…) … На 1 јануари според стариот (односно 14 јануари

Read more