Визуелната уметница Пандора Апостолоска Саздовска на уметнички симпозиум во Мароко

Визуелната уметница Пандора Апостолоска Саздовска е поканета на уметничкиот симпозиум и работилница за современа уметност во Маракеш, Кралството Мароко од 04 до 10 Ноември

Read more

Договор за соработка во културата меѓу владите на Македонија и Мароко

Потпишан Договор за соработка во културата меѓу Владата на Република Македонија и Владата на Кралството Мароко … Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска и амбасадорката

Read more