Работилница за современ танц со словенскиот кореограф Урша Рупник

Работилница за современ танц на ФМУ – Скопје со словенскиот кореограф Урша Рупник, во соработка со кореографот вонр. професор на ФМУ, д-р Искра Шукарова…

Read more

Платформа-современ танцов перформанс во фоајето на ФМУ

Платформа-современ танцов перформанс како дел од соработката на Искра Шукарова со Чарлс Слендер Вајт и Лијан Бурнс од САД… На 16 ноември во 20

Read more

Аплаузи за Искра Шукарова во Софија

Со “Роболеро” во авторство и кореографија на нашата Искра Шукарова синоќа заврши првата вечер на 9-от Фестивал на модерни танци во Софија. И првата

Read more