На денешен ден: Почина Ѓорѓи Чулаковски –Џото

На денешен ден почина Ѓорѓи Чулаковски –Џото (с. Герман, денешна Грција, 25.11.1947 – Скопје, Македонија 16.9.2019), истакнат македонски уметник. Факултет за ликовни уметности завршил

Read more

IN MEMORIAM: Почина Ѓорѓи Чулаковски –Џото

Денес почина академскиот уметник, Ѓорѓи Чулаковски – Џото (25.11.1947 – 16.9.2019)… Ѓорѓи Чулаковски –Џото е роден во с. Герман, Грција. Факултет за ликовни уметности

Read more