Миро Масин ја освои скопската публика со „Подобро на гранка, одошто заглавен во лифт“

Вчера вечер (вторник, 26 ноември) во Салонот на Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ), беше отворена изложбата на академскиот сликар Мирослав Масин. Иако

Read more

Изложба на мозаици од Газанфер Бајрам во „Матица ексклузив“

Денеска (понеделник, 10 декември, 2012) во „Матица ексклузив“, во 12:00 часот ќе биде отворена изложба на мозаици на уметникот Газанфер Бајрам. „Матица македонска“ подготви

Read more