Дигитално реставриран „Фросина“, првиот македонски игран филм

Утре, среда, на 16 јуни, со почеток во 20.00 часот во летното кино на Кинотеката ќе биде прикажана новата, дигитално реставрирана копија на првиот

Read more

Кинотека на Македонија со дигитално реставрирани верзии на македонските филмски класици

Синоќа во летното кино на Кинотеката „Мирно лето“ со свечена церемонија беше претставена дигитално реставрираната копија на македонската филмска комедија МИРНО ЛЕТО на Димитрие Рули

Read more

Промоција на „Маалски прикаски (1+2)“ на Синиша Станковиќ

„Книга прикаски за скопските маала, напишани во семејното бифе ‘Носталгија’ од Случајниот Минувач низ неговиот и вашите животи…“ Во издание на „Или – или“,

Read more