Награди и гала концерт за крај на фестивалот „Езерски бисери 2018“

Пијанистот Колос Цури (Македонија) и пејачката Кира Гоголадзе (Русија) се лауреати од прв степен и добитници на највисокото признание „Бисер на фестивалот“ на Езерски

Read more

Започна фестивалот „Езерски бисери“ во Струга

Меѓународниот арт фестивал „Езерски бисери 2018“ во Струга ги прими талентите од Русија, Унгарија, Хрватска, Украина, Словенија, Белорусија, Македонија, Казахстан, Литванија, Србија, Бугарија, Романија,

Read more