Назначени се директори на 22 национални културни установи

Назначени се директори на 22 национални установи во Република Македонија, информираат од Министерството за култура. За директор на НУ Ансамбл за народни игри и

Read more

Именувани сe 8 директори на национални институции од културата

Министерот за култура Асаф Адеми, во текот на месец јули, по спроведените конкурси, именуваше директори со полн мандат од четири години на 8 национални

Read more

Нови директори во културните установи на Град Скопје

Денеска беа назначени нови директори, во четирите Јавни установи од областа на културата под ингеренции на Град Скопје: Музеј на град Скопје, Библиотека „Браќа

Read more