Благој Нацоски со настапи во Италија, Хрватска и Литванија

Македонскиот тенор Благој Нацоски веќе 10 дена се наоѓа во Ријека, Хрватска, на интензивни проби за светската премиера на операта „Марко Поло“ напишана од

Read more

Чествување „Македонија во чест на Свети Кирил“

Оваа година пред италијанската и светската јавност во рамките на манифестацијата „Македонија во чест на Свети Кирил”

Read more