Никола Тесла: Сакам да ја уништам енергијата на зло и патење во која поминува времетраењето на човечкиот живот

Интервју со Никола Тесла за весникот “Бесмртност” од 1899 година. Во истото великанот говори за своите пронајдоци, но и бројни нешта кои говорат за

Read more

„Бесмртност“ музика од Бетовен во Филхармонијата

„Бесмртност“ е насловен симфонискиот концерт на Македонската филхармонија вечерва (31 јануари) од 20 часот, кој ќе биде посветен на творештвото на Лудвиг ван Бетовен.

Read more