„Волшебникот од Оз“ за крај на театарската сезона во Струмица

Синоќа (сабота, 29 декември, 2012) во народниот театар „Антон Панов“ во Струмица премиерно беше изведена претставата „Волшебникот од Оз“.

Режисер на претставта е Димо Димов од Бугарија, а  главните улоги ги играат Јулија Милкова и Васил Стојанов – Трн.

Со детските претстави „Волшебникот од Оз“ и куклената претстава „Јованче и Марика“, Народниот театар годинава ги прави првите чекори за враќање на младата публика во театарот.

Претставата „Волшебникот од Оз“ ќе биде на репертоарот во текот на претстојните празници и за време на зимскиот распуст.

You May Also Like