Јубилејна изложба на Панде Петровски

Денеска (среда, 13 август) во 21:00 часот во Магазата во Битола, во рамките на Бит фест ќе биде отворена изложба на Панде Петровски по повод 55 години творештво.

paleta

Започнувајќи од 1959 година, Петровски до сега има остворено 30 самостојни изложби во Македонија, Србија, Шведска и Австралија. Во своето педесетгодишно ликовно творештво учествувал и на стотина ликовни изложби во Македонија, Србија, Турција и Бугарија. Автор е на неколку книги на афоризми и хуморески, а соработувал и со повеќе весници и писанија.Добитник е на повеќе награди за афоризам.

You May Also Like