Шекспир за нов почеток на Академската сцена

Во петок (10 октомври) ќе се отвори академската сцена на ФДУ.

 

son_na_letnata_nok_akademska_scena_

Отворањето на Академската сцена е од 20:30 часот со „Сон на летната ноќ“ – испитната вежба од катедрата на Театарска режија во класата на вон. проф. М-р Златко Славенски и асс. М-р Куштрим Бектеши, а во режија на Драгана Стојчевска. Во претставата играат играат Бојан Лазаров, Мирко Голомеов, Александар Михајловски, Владимир Петровиќ и Никола Кузелов.

Секој петок, бесплатно, можност да се погледнат испитни претстави и филмови од студентите на Факултетот за драмски уметности при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје.

Целта на Академска сцена е да се поттикне развојот на студентското културно и уметничко творештво, преку негова сценска промоција и афирмација.

You May Also Like