Филмот „Ив Сен Лоран“ на Фестивалот на француски филм

Проекција на филмот „Ив Сен Лоран“ на Фестивалот на француски филм која од вчера се одржува во скопје и во Охрид …

sedmi francuski filmski festival

Во Центарот за култура „Григор Прличев“ вечер ќе биде прикажан филмот „Ив Сен Лоран“, во рамки на Фестивалот на француски филм. Филмот е на режисерот Жалил Лепер, а играат Пјер Нине, Шарлот Ле Бон и Гијом Галиен. Во него е раскажана приказната за животот на францускиот моден креатор Ив Сен –Лоран.

Фестивалот на францускиот филм свечено беше отворен синоќа со проекција на филмот Ке д’Орсе на Бертран Таверние.

You May Also Like