Рускиот филм „Измена“ со Дејан Лилиќ во трка за „Златниот лав“

Рускиот филм „Измена“во кој главната машка улога ја толкува нашиот актер Дејан Лилиќ е номиниран  за наградата „Златен лав“ на 69-тото издание на најстариот и најреномиран филмски фестивал во Венеција.

По повод номинацијата за признанието на еден од најпрестижните фестивали во светот, Министерот за култура Елизабета Канческа-Милевска денeска (среда, 29 август, 2012 година), во 10 часот:00, во просториите на Министерство за култура  ќе оствари кратка средба со  Лилиќ. На средбата ќе присуствуваат и претставници на Руската амбасада во Скопје

 

You May Also Like