Репертоар на Народен театар Битола

Тековен репертоарот на НУ Народен театар Битола за следната недела (22-26 октомври):

 

22.10.2012 (понеделник)      20: 00 часот

Слугинки од Жан Жене

Режија:Иван Јерчиќ

Играат:

Илина Чоревска

Маја Андоновска

Викторија Степановска

24.10.2012 (среда)    20:00 часот

ЛЕТ ВО МЕСТО  од Горан Стефановски

Режија: Ненад Витанов

Сценографија:Валентин Светозарев

Костимограф :Благој Мицевски

Музика: Миодраг Неќак

Лица:

Борче Ѓаковски

Огнен Дранговски

Соња Михајлова

Валентина Грамосли

Петар Мирчевски

Кристина Х.Николова

Иван Јерчиќ

Васко Мавровски

Филип Мирчевски

Мартин Мирчевски

Слободан Степановски

Митко С.Апостоловски

Сашо Огненовски

Никола Пројчевски

Петарт Спировски

You May Also Like