Работилница за кукли и Шекспир на Бит фест

Денеска (24 јули, четврток) во периодот од 11:00 до 15:00 часот на Малата сцена во Битолскиот народен театар ќе биде одржана работилница „Кукли и Шекспир“ со театарџии од Полска.

teatar scena

На останатиот дел од прогармата на Бит фест, во 20:30 во рамките на „шекспир фестивалот“ е претставата „Отело“ на домачините Битолскиот народен театар.

08:00 до 22:00 Плоштад Магнолија
Мини-саем на книгата

20:00 Стара чаршија
Изложба: Ракотворби
Музичка програма
„ ЛОКУМ ФЕСТ“-Музиката и традиција
ЦКД-Битола

You May Also Like