Поетски слем во Куршумли ан

Денеска (среда, 24 септември) во 20:00 часот во Куршумли Ан ќе се одржи Поетски слем. Настанот е во рамките на Skopje Design week, а во организација на telegraf.mk

poetski_slem_telegraf

 

Организаторите најавуват: „Своите стихови и креативни изведувачки способности ќе ни ги претстават осуммина млади поети кои ќе ја оживеат својата поезија преку гласовни игри, говор на телото, глума, гестикулации, пеење и секаков друг креативен начин за покажување на емоциите.

Ќе настапат Митко Гогов, Мартин Богатиновски, Снежана Стојчевска, Ѓоко Здравески, Исток Улчар, Елена Пренџова, Драгана Ефтимова и Виктор Јакимовски. Не ја пропуштајте можноста да ги чуете и видите нивните стихови. Аплаузите на поетските сладокусци ќе покажат кој од младите поети имал најкреативен настап“ – велат организаторите.

You May Also Like