Пензионерка од Аеродром со награда вредна 400 000 денари

Пензионерка од скопски Аеродром е добитник на добивката Џокер 5 вредна околу 400 илјади денари …

marijana loto

50то коло на НОВОЛОТО 7/34, емитувано на 21.06.2014 на телевизија Сител, ја донесе премијата Џокер со 5 погодоци, вредна 394.851,50 денари. Најновиот среќен добитник е пензионерка од скопската општина Аеродром, која сакаше да остане анонимна.

Своето среќно НОВОЛОТО уплатно ливче го уплатила во продажното место Никофон во ТЦ Бисер. Таа е редовен играч на НОВОЛОТО, а првпат сама уплаќа од Скопје. Играла по две комбинации, плус еден Џокер.

Само за потсетување досега во 2014та година, НОВОЛОТО на Државна лотарија на Македонија успеа да израдува дури двајца среќни добитници со премијата 7ка. 18то коло на НОВОЛОТО емитувано на 01.03.14 ја донесе рекордната 7ка вредна 22.601.966,50 денари, а 47то коло пак ја донесе и 7мата премија 7ка во Скопје вредна 6.000.000,00 денари

Уплатата за 53тото коло веќе е во тек, а неговото извлекување ќе може да се следи вечерва, 02.07.2014 на Сител телевизија, вообичаено со прекрасната НОВОЛОТО девојка Марјана Станојковска.

Примерот на играчот кој за 20 денари доби 394.851,50 денари е потсетување за сите НОВОЛОТО играчи, да не забораваат при уплатата на своите среќни броеви да уплатат барем еден Џокер број. Уплатата на еден Џокер број чини 20 денари, а на едно помошно ливче може да се уплатат до 20 Џокер броеви.

За добро,
Државна лотарија на Македонија

(комерцијален текст)

You May Also Like