Отворање на Академска сцена со филмови и изложба

Денес (четврток, 14 февруари, 2013) во 21:00 часот на факултетот за драмски уметности во Скопје со филмови и изложба ќе биде отворена Акадeмската сцена.

Проекција на испитни вежби на студентите од катедрата за Филмска и тв режија, 3 година, во класата на проф. Столе Попов.

“На пат кон дома” – Дина Дума – 7 минути
“Големиот Петар” – Лавинија Софрониевска – 10 минути
“Татула и ѓаволот” (документарен) – Тијана Митевска – 12 минути
“Помеѓу” – Владимир Митревски – Ѓуле – 15 минути

Изложба на слики на студентите од Факултетот за ликовни уметности.
„Копии од Шиле, Лотрек, Дега“

Бојан Стојковски
Лилјана Петревска
Душко Младеновски
Ана Божијанова
Анета Малова
Христина Маневска
Викторија Поповска
Фљамур Мифтари
Марко Ристовски
Марија Велевска
Надица Толевска
Елена Чемерска
Наташа Неделкова

Забава со DJ Andonoff Toci [OFFPOP]

You May Also Like