Настап на Градскиот дувачки оркестар

Денеска (24 мај 2014 година, сабота) со почеток во 11:30 часот, на плоштадот „Македонија” концерт ќе одржи Градскиот дувачки оркестар.

gradski duvacki orkestar

За оваа саботна музичка променада, пред граѓаните ќе бидат изведени следните дела:

– Младинска чекорница
– Вардаре македонски
– Патриотска чекорница
– Дикси парада
– Вашингтон пост марш
– 3.Македонска бригада
– Огномет на слободата
– Во спомен на Ваташа
– Работнички
– За сите деца

Настапот на Градскиот дувачки оркестар се организира по повод Денот на македонските и сесловенски просветители Кирил и Методиј.

You May Also Like