Македонскиот документарец „Игра и спас“ премиерно во Белград

Во рамките на 60-от  фестивал за кусометражен документарен филм кој се одржува во Домот на млади во Белград премиерно ќе биде прикажан македонскиот филм „Игра и спас“ во режија на Горан Тренчовски.

Во филмот играат: Коста Ангов, Зора Георгиева, Салаетин Билал, Мартина Тапарчевска и Костадин Дрваров. Извршен продуцент на филмот е Дејан Милошевски, кој е продуцент и на долгометражниот игран филм „Деца на сонцето“, кој наскоро ќе почне да се снима на локации низ Преспа во режија на Антонио Митрикески.


Режија : Горан Тренчовски

Сценарио: Васе Манчев
Камера : Слаѓан Милошевски
Музика: Драган Даутовски
Монтажа: Аристид Филактов
Костими : Томе Филев, Ѓорги К’рмзов
Тон: Виктор Иванов
Извршни продуцент : Дејан Милошевски

Продукција: Револушн
Земjа : Македонија

Оригинални формат: 2K
Година производње : 2013
Трајање : 15’

You May Also Like