Италијанска и хрватска претстава на Битолино

Денеска (четврток, 7 август), четвртото издание на Интернационалниот детски театарски фестивал „битолино“ продолжува со две гостувања – театарот Театар Мала сцена од Загреб, Хрватска и Театарот Сенка од Марцело, Италија.

bitolino_2014_plakat

Денеска, четвртото издание на Интернационалниот детски театарски фестивал „битолино“ продолжува со две гостувања – театарот Театар Мала сцена од Загреб, Хрватска и Театарот Сенка од Марцело, Италија.

Во 18:30 часот на Новата сцена во Центарот за култура се прикажува претставата „Смешно чудовиште“ на Театар Мала сцена од Загреб, Хрватска. Во 20:00 часот на Големата сцена е претставата „Елмеровите соништа“ на Театар Сенка од Марцело, Италија.

You May Also Like