Изложба „Руското творештво од Дрен“ во Прилеп

На изложбата ќе бидат претставени дела на руски уметници кои учествуваа на ликовната колонија Дрен во изминатите три години.

svetlana_solodovnikova_kolonija_dren

,,Руското творештво од Ден“, е изложбата на слики која ќе биде отворена во четврток вечер (23 октомври) од 19:00 часот во ликовниот салон на Центарот за култура „Марко Цепенков“ во рамките на  добрата културна сорабтока меѓу Центарот, Македонија како држава  и Русија.

Ќе бидат претставени делата  на
Светлана Солодовникова,
Олга Петракеева,
Светлана Вахнина,
Александар Белугин,
Корнелија Марган,
Малка Малкова,
Евгениј Северухин,
Наталија Рахлина и
Олга Петракеева,

На изложбата ќе бидат претставени творби преку кои сликарите ги пренесоа своите впечатоци од убавата природа, од престојот во манастирот Св. Илија Дрен и одличната организација на ЦК,,Марко Цепенков,,

You May Also Like