Изложба на Мирјана Крстева Масетти во Куманово

Крстева Масетти е основач и член на Мултимедиа Центар од Гевгелија и член на Друштвото на ликовни уметници на Гевгелија.Член е на ДЛУМ од 2010 година.

mirjana_krsteva_masetti_izlozba_kumanovo

В петок (31 октомври) во 19:30 часот во Уметничката галерија на Куманово ќе биде отворена самостојна изложба на Мирјана Крстева Масетти.

Мирјана Крстева Массетти е родена 1979 година во Скопје. Дипломирала на Академијата за ликовна уметност во Благоевград, Бугарија, во класата на проф.Борислав Стоев,2001 година.Основач и член на Мултимедиа Центар од Гевгелија и член на Друштвото на ликовни уметници на Гевгелија.Член е на ДЛУМ од 2010 година.

You May Also Like