Зоо Скопје посочена за пример на Бугарската државна телевизија

Бугарската државна телевизија ја посочи скопската Зоолошка градина за пример во регионот …

skopje zooЗоо градините во Скопје и Софија беа предмет на опсервација на повеќе бугарски аналитичари на државната телевизија во Бугарија, при што софиските колеги ја посочија скопската Зоолошка градина како пример за регионот. Според нивната анализа, животните во Зоолошката градинка во Скопје се спокојни поради условите кои ги имаат.

skopje zoo1

Разликите не се многу големи, но се суштински“ смета новинарката Ирина Григорова. Животните во Македонската Зоолошка се спокојни поради просторот во кој живееат, зеленилото со кое се опкружени, слободата која ја чувствуваат, додава Григорова.

Целото видео можете да го видите на следниот линк.

skopje zoo2

You May Also Like