Годишнен концерт на „Градскиот дувачки оркестар“ во МКЦ

Утре (вторник, 20.12.2011) ќе се одржи годишниот концерт на „Градскиот дувачки оркестар“. Концертот ќе се одржи во Кино Фросина, со почеток во 18:00 часот. Влезот е слободен.

На концертот ќе биде изведена следната програма:

1. Огномет на слободата – Е. Glavnik

2. Верди – Walter Tuschla

3. Празник на трубачите – L. Anderson

4. Flamingo – aрр. Х. Еминовиќ

5. Blach Orpheus – Luiz Bonfa aрр. I.Polohova

6. G. Miller Parade- a. Rudi Selfert

7. Pink Panter – Henry Macini

8. Doobs Buggy

9. Fever – E. Cooley арр.

Х. Еминовиќ

10. Besame mucho R. Velaskes арр.

G. Puckova

11. Tequla – A. Lokatelli арр.

You May Also Like