Бугарскиот културен клуб отвори канцеларија во Струмица

По повод националниот празник на Бугарија 3 март, Бугарскиот културен клуб во Скопје, синоќа отвори канцеларија во Струмица.

Strumica plostad panorama

На свеченоста на која присуствуваа членови Бугарскиот културен клуб, како и гости од Македонија и од Бугарија, се обрати претседателот на клубот Лазар Младенов, кој најави поголема активност во Струмица и во регионот.

Пред присутните меѓу кои и бугарскиот конзул во Битола Чавдар Маринов, беше прочитано поздравно писмо од градоначалникот на Софија, Јорданка Фандкова.

You May Also Like