Бит Фест:Прв телевизиски фестивал

Вечер (понеделник, 16 јули) во 21:00 часот на античкиот локалитет Хераклеја ќе се одржи Првиот телевизиски фестивал.

 

Првиот телевизиски фестивал доби свое деби пред неколку години и успеа како уникатен концепт. Истиот е замислен да ги собере сите естрадни уметници на едно место со своите најнови спотови кои ги реализирале во претходната година.Овој пат фестивалот е во рамките на БИТ ФЕСТ 2012 и е замислен како масовна забава за сите возрасти од 7 до 77.

Во редовниот терми од 18:00 часот во Зоолошката градина продолжуваат активностите предвидени за годинашното издание нa детскиот ккреативен фестивал „Мечиња-дечиња“. Собраните средстава од фестивалот ќе бидат наменети за подобрување на условите во самата ЗОО.

 

You May Also Like