Битолски книжевни паметења на Бит фест

Денеска (сабота, 9 февруари) во 20:00 часот на летната сцена на Тумбе кафе ќе се одржи манифестацијата „Битолски книжевни паметења“.

writing

На средбата „битолски книжевен круг“ ќе му биде врачена наградата „Книжевен круг“ на овогодишниот лауреат Јордан Плевнеш, а свое учество во програмата ќе земат прозаисти и поети, меѓу кои: Владимир Костов, Раде Силјан, Александар Прокопиев, Братислав Ташковски, Христо Петрески, Виолета Танчевска – Златева, Игор Крајчев, Блаже Миневски, Ермис Лафазановски, Томислав Османли, Гордана Стојановска, Даниела Трајковска, Радован П. Цветковски, Никола Кочовски, Петре Димовски, Панде Манојлов, Кире Неделковски, Добре Тодоровски, Зоран Пејковски, Мирјана Стојановска, Милица Радевска Димитријовска, Весна Мундишевска Велјановска, Елизабета Јончиќ, Никола Илијовски, Билјана Талевска Димко.

You May Also Like