Балканска колонија на ракотворби на Бит фест

Денеска (среда, 6 август) во 21:00 часот во Домот на АРМ во Битола ќе биде отворена Балканска колонија на ракотворби „Астерион галери“.

vez

 

Паралелно со колонијата се случуваат и следниве настани во рамките на Бит фест:

20:00ч – Прва самостојна изложба Пеце Талески

21:00 – ПАТУВАЊЕ – БИТОЛА ГО ПРЕСРЕТНУВА БЕРЛИН – свечено отворање

БИТОЛА ЕДНО ВРЕМЕ …. АФ „Плетенка“ и „Сирма Војвода“

ЛЕБРАНД КОЛЕКЦИЈА – Лили Кандинска – моден дизајн

MAKETRA MEETS LILU

Марија Трајкоска Мујомбано – моден креатор, Јелена Станаревиќ – моден креатор, Сашка Митевска – фотографија, Милан Андов – сликар, Соња Исмаил- музика, Иван Коцка Јанчев – арт дизајн, Ксенија Вангеловска – визажист, Елена Ивановска – козметика, Гордана Кузевска-стилист

22:00 – Изложба на ракотворби

You May Also Like