Конкурс за Работилница за креативно пишување

„Просветно дело“ распишува конкурс за работилница за креативно пишување за средношколци.

Бесплатната работилницата ќе се одржи во четири саботи во месец март. Почетокот на првата работилница е на 9-ти март (сабота) во 12 часот.

Ментори ќе бидат: м-р Ирена Јурчева, м-р Елена Пренџова и д-р Марина Мијаковска. На часовите средношколците ќе имаат можност да научат да пишуваат неколку типови на кратки раскази. Темата на работилницата е Скопје, а овој проект е поддржан од Град Скопје.

Кандидатите со име презиме и контакт ќе можат да се пријават на мejл: rabotilnica@prodelo.com.mk или на телефон: 077 708 255

Предвидено е печатење на алманахот „Кратки приказни од Скопје“, а учесниците ќе добијат благодарници за учеството во проектот.

You May Also Like