Започнува Kултурното лето во Карпош

Со коцертот на Биља Крстиќ и „Бистрик оркестар“ вечер (четврток, 16 август, 2012 година) во 20:30 часот, на амфитеатарот на кејот на Вардар, започнува Културното лето во општина Карпош.

Општина Карпош за ова издание на своето културно лето кое ќе трае до 9 септември, подготви програма со 15 настани. На различни локации (амфитеатарот, ТЦ „Лептокарија“ и игралишетето во ОУ „кристијан Тодоровски – Карпош“) програмата ќе започнува во редовниот термин од 20:30 часот.

16.8.2012 (ЧЕТВРТОК)
СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ
БИЉА КРСТИЌ & БИСТРИК БЕНД- концерт
Место: Амфитеатар на кејот на р.Вардар – 20.30ч

17.8.2012 (ПЕТОК)
Група „Памперс“-Битола – концерт
Место: Амфитеатар на кејот на р.Вардар- 20.30ч

18.8.2012 (САБОТА)
Македонски поп евергрини бенд- концерт
Место: ТЦ Карпош 3 „Лептокарија“- 20.30ч

19.8.2012 (НЕДЕЛА)
Претстава за деца „Пчелички“
Место: ТЦ Карпош 3 „Лептокарија“- 20.30ч

23.8.2012 (ЧЕТВРТОК)
Филм „Кота“
Викторија Лоба- концерт
Место: ТЦ Карпош 3 „Лептокарија“- 20.30ч

24.8.2012 (ПЕТОК)
Влатко Лозаноски- концерт
Место:- Амфитеатар на кејот на р.Вардар-20.30ч

25.8.2012 (САБОТА)
КУД„Пролетер“ Сараево и Изета Милишиќ-концерт
Место:Игралиште „Сокол“ ОУ„Х.Т.Карпош“-20.30ч

26.8.2012 (НЕДЕЛА)
Ликовен хепенинг + Шаревски квартет-концерт
Место: ТЦ Карпош 3 „Лептокарија“-20.30ч

30.8.2012 (ЧЕТВРТОК)
Изложба на акварел
Оперски арии Наде Талевска
Место: ТЦ Карпош 3 „Лептокарија“-20.30ч

31.8.2012 (ПЕТОК)
Мал драмски театар-Битола
Место: ТЦ Карпош 3 „Лептокарија“-20.30ч

1.9.2012 (САБОТА)
Детска програма„Играј и учи“
Место: ТЦ Карпош 3 „Лептокарија“-20.30ч

2.9.2012 (НЕДЕЛА)
Мулти проект„Like“група Ребис
Место: амфитеатар на кеј на р.Вардар-20.30ч

6.9.2012 (НЕДЕЛА)
Етно група „Баклава“
Милан Андов слика во простор
Место: ТЦ Карпош 3 „Лептокарија“ -20.30ч

7.9.2012 (НЕДЕЛА)
Мјузикл „Кревет“-Р.Ј.Корчагин
Место: амфитеатар на кеј на р.Вардар-20.30ч

9.9.2012 (НЕДЕЛА)
СВЕЧЕНО ЗАТВОРАЊЕ
ХАРИ МАТА ХАРИ
Мулти проект„Like“група Ребис
Место:Игралиште „Сокол“ ОУ„Х.Т.Карпош“ -20.30ч

You May Also Like