(видео) Филмот Трето полувреме јавно достапен за сите

Филмот Трето полувреме е објавен за пошироката јавност од страна на режисерот на филмот, Дарко Митревски.

Филмот претставува една прекрасна љубовна приказна, која се случува во Скопје во периодот на Втората светска војна. Бројните историски вистини кои се дел од филмот, предизвикаа бројни реакции кај нашиот источен сосед, сметајќи го филмот за анти бугарска пропаганда, иако се работи за игран филм, во кој пред се главна е љубовната приказнаа, а случките се историски факти.

Филмот е објавен со превод на англиски јазик.

You May Also Like