„Светица на темнината“ вечерва во Драмски театар

Претставата „Светица на темнината“ во продукција на „Б Глад“ од Загреб ќе биде изведена вечерва (4 септември) во 19 часот на сцената на Драмскиот театар, во рамки на манифестацијата „Денови на Мајка Тереза“.

Претставата е работена по текст на Венко Андоновски, а главната улога ја има хрватската актерка со македонско потекло Костадинка Велковска.

Претставата е во режија Ивана Пренош. Костимографијата е на Дорис Крстиќ, музиката на Аноушка Шанкар и Игор Д. Савин.

Улогите ги толкуваат и: Миа Крајчар, Велимир Чокљат, Илир Тафа, Шишко Хорват, Мајцан Шанкар, Љиљана Чокљат и Дубравко Сидор.

Билетите за оваа претставата се бесплатни и може да се подигнат на билетарницата на Драмски театар.

You May Also Like