Промоција на детската книга „Збунки“ од Ана Цветаноска

На 28 март во ЈУ Дом на културата „Кочо Рацин“ во Скопје во 19 часот ќе се одржи промоција на книгата за деца „Збунки“ од Ана Цветаноска. Ова е прва книга за деца од авторката. Промоторка на книгата е д-р Марина Мијаковска.

Во рецензијата Мијаковска за оваа книга со пиеси за деца вели: „Книгата за деца „Збунки“ од Ана Цветаноска носи силни дидактички пораки и е во дослух со современиот стил на живеење и создавање. Сметам дека оваа ретка и квалитетна книга наменета за децата од училишната возраст би била корисна за педагошко-воспитната практика во основните училишта. Покрај тоа што оваа книга е убава за читање; би била добра и за да се изведе на сцена со збогатен декор, театарски предмети и реквизити, во убави костими преку актерска игра.

You May Also Like