(RIP) Почина Ејми Вајнхаус

И официјално, Ејми Вајнхаус е мртва. Нејзиното безживотно тело е пронајдено во апартманот на Кемден сквер во северен Лондон.

Две амбулантни возила брзо дошла пред зградата и набргу била констатирана смртта на познатата пеачка. Се смета дека 27 годишната музичка дива починала од прекумерно користење на наркотични средства од кои беше долгогодишен зависник.

Емји Вајнхаус последниот јавен настап го имаше во Белград, а истиот беше вистински музички дебалк. Беше исвбиркана од публиката, се клатеше на сцената и не беше во состојба да испее ниту една песна во целост. По истиот таа ја откажа турнејата и се повлече.

 

You May Also Like