„Јас уметникот“ – изложба на уметници од Прилеп

Денеска (четврток, 17 јануари, 2013 година), во ликовниот салон на НУЦК ,,Марко Цепенков, во 19:00 часот, ќе биде отворена изложба на ДЛУП.

Со по едно дело, ќе се претстават 23 уметници – членови на ДЛУП, како и шестмина младинци од подмладокот на Друштвото.Изложбата е под мотото „Јас уметникот“ и се организира во чест на денот на уметноста, а ќе се претстават:

Марјан Стојаноски
Александар Тодороски
Емилија Ѓорѓиоска – Димоска
Рада Тодорова
Ристо Тошески
Бети Макеска
Борис Јованоски
Бојана Артиноска
Лепа Милошевска
Орде Стамболџиоски
Наде Тоскоска
Дарко Талески
Марија Ѓорѓиоска
Вера Николоска
Павлинче Илиоска
Магдалена Нунеска
Драган Темоски
Елена Ѓорѓиоска
Зоран Ѓорѓиоски
Ангелка Башеска
Драгомир Михајлоски Пижата
Емил Солески
Марија Стојаноска
Тони Чатлески

 

Како и членовите од подмладокот на ДЛУП
Кристијан Јованоски
Владимир Здравески
Александра Ацеска
Катерина Паскоска
Натали Башеска
Ивана Павлоска
Ивана Ѓоргоска

You May Also Like