„Малограѓанска свадба“ повторно на сцената во Охрид

“Малограѓанска свадба” од Бертолд Брехт, во режија на Дејан Пројковски, повторно на репертоарот во Центарот за култура во Охрид, во петок 01 март 2013 година од 20:00 часот.

Играат:
Петар Мирчевски – таткото на невестата
Горан Стојановски – Јакоб,младоженецот
Јасмина Билаловиќ – Марија,Невестата
Јулијана Стефанова – Мајката на младоженецот
Адријана Билаловиќ – Ина,сестра на невестата
Ивица Цонев – Пријател на младоженецот
Билјана Билаловиќ – Еми,жената
Стрезо Стаматовски – Нејзиниот маж
Никола Тодороски – Ханс Милднер,младичот

Претставата се игра пред 24 лица, кои заедно со актерите седат на свадбената трпеза.

Само за возраст над 14 години.

You May Also Like