„Македонска крвава свадба“ во Драмски

Вечер (вторник, 25 декември, 2012) во 20:00 часот во Драмскиот театар во Скопје ќе биде изведена најновата претстава на репертоарот „Македонска крвава свадба“.

Претставата е работена според текст на Војдан Чернодрински и сценарио на Славко Јаневски, во адаптација на Марјан Неќак и режија на Сташа Зуровац.

Во „Македонска крвава свадба“ играат: Јана Стојановска, Жарко Димоски, Игор Ангелов, Ѓокица Лукаревски, Ана Костовска, Гоце Тодоровски, Роберт Вељановски, Софија Куновска, Игор Стојчевски , Ѓорги Тодоровски – Трупче, Филип Трајковиќ, Калина Наумовска, Никола Ацевски/Зоран Љутков, Катерина Шехтанска, Маја Вељковиќ – Пановска, Гордана Ендровска, Диме Илиев, Атанас Тановски, Виолета Шапковска, Душица Стојановска, Валдета Исмаили, Викторија Анѓушева, Марија Кондовска, Алаксандра Павлова

You May Also Like