„Крудс“ и „Падот на Олимп“ во Синеплекс

Новата филмска недела во Синеплекс започна синоќа (21 март, 2013) со анимираната семејна комедија исполнета со возбудливи визуелни ефекти.

Авантурата на првите пештерски луѓе говори за семејството и е продуцирана со вистинско срце, непосредност и искреност.  „Крудс“ е насловот на оваа приказна и се однесува на истоименото праисториско пештерско семејство кое живее во безмислосен и неопростлив свет, каде секој ден е борба за јадење и опстанок.

Таткото Граг (Николас Кејџ) дома ја носи пораката за опасност и тврди дека ништо добро не може да излезе од нешто ново. Тој е постојано опседнат да го чува своето семејство на безбедно, внатре во пештерата. Наспроти неговите очекувања, ќерката Еп (Ема Стоун) поминува низ тинејџерска бунтовна фаза и копнее за забава, која
ја доживува во моментот кога го сретнува Гај (Рајан Рејнолдс) кој тврди дека е крај на светот и дека мораат да стигнат до највисоката точка.

Синоќа премиерно беше прикажан и филмот „Падот на Олимп“. Станува збор за
акционен трилер во кој улогите ги толкуваат актери од холивудската А-листа: Џерард Батлер, Ешли Џад, Морган Фримен, Анџела Басет. За време на терористичкиот напад на Белата куќа, поранешниот претседателски заштитник Мајк Банинг заедно со националното обезбедување се обидуваат да го спасат Претседателот од киднаперите.

Кога националното обезбедување потфрла, тие се принудени да се потпрат на Банинг и неговото искуство за да ја превземат контролата над Белата Куќа и да го спасат Претседателот.

 

Распоред на проекции:

Падот на Олимп
работни денови: 18:10, 20:0
викенд: 18:10, 20:00, 22:20

Мафијаши од стар ков
работни денови: 21:00, 23:0
викенд: 21:00, 23:00

Совршен план
работни денови: 18:20, 21:0
викенд: 18:20, 21:00

Линколн
работни денови: 20:20
викенд: 20:20

Гангстерски одред
работни денови: 19:30, 22:4
викенд: 19:30, 22:45

Филм 43
работни денови: 20:30
викенд: 20:30

Во добро и зло
работни денови: 17:10
викенд: 17:10

Хичкок
работни денови: 23:05
викенд: 23:05

Уништен град
работни денови: 22:30
викенд: 22:30

Убав ден да се умре машки
работни денови: 20:15, 22:10
викенд: 20:15, 22:10

Ивица и Марица: Ловци на вештер
работни денови: 23:15
викенд: 23:15

Хобит: Неочекувано патување
работни денови: 19:20
викенд: 14:40, 19:20

Животот на Пи 3D
работни денови: 18:30
викенд: 18:30

Хаос во куќата – Старците доаѓаат
работни денови: 16:30
викенд: 16:30

Џанго Разузданиот
работни денови: 21:40
викенд: 21:40

Паркер
работни денови: 17:40
викенд: 17:40

АНИМИРАНИ ФИЛМОВИ

Крудс 3D
работни денови: 16:00, 17:00, 18:00, 19:00
викенд: 11:00, 13:00, 15:00, 16:00,  17:00, 18:00,  19:00

Царството на волшебникот од Оз 3D
работни денови: 16:30, 19:10, 21:55
викенд: 11:00, 13:50, 16:30, 19:10, 21:55

Моето најмило чудовиште 3D
работни денови: 15:35, 17:30
викенд: 15:35, 17:30

Барајќи го Немо 3D
викенд: 11:20, 13:20, 14:00

Авантурите на Семи 2 3D
работни денови: 15:50
викенд: 13:30, 15:50

Ѕвонче и тајната на крилјата 3D
работни денови: 15:30
викенд: 13:00, 15:30

Пет легенди 3D
викенд: 11:30, 13:30

Хотел Трансилванија 3D
викенд: 14:20

Храбрата Мерида 3D
викенд: 11:20

Растури ги Ралф 3D
работни денови: 16:10
викенд: 12:10, 14:20, 16:10

*Киното ги задржува правата за промена на програмата

You May Also Like