„Евридика“ премиерно во Драмски

Синоќа (25 мај) во Драмскиот театар премиерно беше изведена претставата „Евридика“ според Сара Раул, а во режија на Нина Николиќ.

Улогите ги толкуваат Маја Вељковиќ-Пановска, Игор Ангелов, Диме Илиев, Софија Куновска, Биљана Драгичевиќ-Пројковска, Нина Деан, Филип Трајковиќ и Соња Стамболџиоска. Драматург е Драгана Лукан Николоски, а сценографијата е на Константин Трпеноски.

You May Also Like