Хобитот и викенд-акција во Милениум

Денеска (четврток, 31 јануари), во 20.00 часот е премиерата на големиот светски филмски хит “Хобит: Неочекувано патување”, на режисерот Питер Џексон, а викендов започнува со реализација и акцијата „Кино викенд во Милениум“, која ќе се случува во првите два викенда во месец Февруари(од 01-03.02 и 08-10.02).

Во текот на акцијата љубителите на филмската уметност ќе имаат можност да ги погледнат моментално двете најактуелни светски филмски остварувања „Џанго Разузданиот“ и “Хобит: Неочекувано патување” во пакет, за цена од само 200 денари(или 100 денари по филм).

Почнувајќи од четврток 31.01, во Кино Милениум ќе се применува европската пракса на таканаречени „тивки проекции“ специјализирани за родители со мали деца, трудници и луѓе осетливи на силен звук.

Звучниот систем во Киното ги овозможува сите звучни ефекти и комплетно уживање во филмските остварувања, но не сите уживаат во истите.

За таа цел, проекциите од 15:00 часот ќе бидат значително потивки и на тој начин ќе се овозможи и оваа поосетлива целна група да ужива во најактуелните кино остварувања.

Репертоар:

 

четврток  (31.01):

13:00 –  Свадбена треска во Компобело

15:00 – „Пет легенди“ 3Д (оригинален наслов „Rise of the Guardians”3D)

17:00 – ЏАНГО: РАЗУЗДАНИОТ

20:00 – ХОБИТОТ(ПРЕМИЕРА)

23:00 – ХОБИТОТ

 

петок  (01.02):

13:00 –  Свадбена треска во Компобело

15:00 – „Пет легенди“ 3Д (оригинален наслов „Rise of the Guardians”3D)

17:00 – ЏАНГО: РАЗУЗДАНИОТ

20:00 – ХОБИТОТ

23:00 – ХОБИТОТ

 

сабота-недела (02 и 03.02):

10:00 – „Пет легенди“ 3Д (оригинален наслов „Rise of the Guardians”3D)

12:00 – „Пет легенди“ 3Д (оригинален наслов „Rise of the Guardians”3D)

14:00 – ХОБИТОТ

17:00 – ЏАНГО: РАЗУЗДАНИОТ

20:00 – ХОБИТОТ

23:00 – ЏАНГО: РАЗУЗДАНИОТ

 

понеделник – четврток  (04 – 07.02):

13:00 –  Свадбена треска во Компобело

15:00 – „Пет легенди“ 3Д (оригинален наслов „Rise of the Guardians”3D)

17:00 – ЏАНГО: РАЗУЗДАНИОТ

20:00 – ХОБИТОТ

23:00 – ХОБИТОT

You May Also Like