Репертоар на МНТ за март

Во текот на месец март на репертоарот на Македонскиот народен театар (МНТ) ќе може да ги проследите следниве претстави:

04 понеделник    СВАДБАТА НА ФИГАРО
05 вторник    СОМНИТЕЛНО ЛИЦЕ
06 среда    ЖИВОТОТ Е СОН
07 четврток    ЖИВОТОТ НА МОЛИЕР
08 петок    ВИРЏИНИЈА ВУЛФ
09 сабота    СВАДБАТА НА ФИГАРО
11 понеделник    ПАРИТЕ СЕ ОТЕПУВАЧКА
12 вторник    СВАДБАТА НА ФИГАРО
13 среда    РОМЕО И ЏУЛИЕТА
14 четврток    ЖИВОТОТ НА МОЛИЕР
15 петок    Г-ГА МИНИСТЕРКА
16 сабота    ИЗГУБЕНИ ГЕРМАНЦИ
18 понеделник    ДЕКАМЕРОН
19 вторник    Г-ГА МИНИСТЕРКА
20 среда
21 четврток    ИЗГУБЕНИ ГЕРМАНЦИ
22 петок    ПАРИТЕ СЕ ОТЕПУВАЧКА
23 сабота    ВИРЏИНИЈА ВУЛФ
25 понеделник    ДЕКАМЕРОН
26 вторник    СОМНИТЕЛНО ЛИЦЕ
27 среда    ИЗГУБЕНИ ГЕРМАНЦИ
28 четврток    ЖИВОТОТ НА МОЛИЕР
29 петок    НИ ВАМУ НИ ТАМУ
30 сабота    ИЗГУБЕНИ ГЕРМАНЦИ
31 недела    ИЗГУБЕНИ ГЕРМАНЦИ

Сите претстави започнуваат во 20:00 часот, совен „Госпоѓа министерка“ на 19 март која започнува во 19:00 часот.

You May Also Like